Nett-Tjenester AS - Regionalnett

Nå har Nett-Tjenester passert 100 ansatte

11 år etter oppstarten har Nett-Tjenester nådd en solid milepæl: Selskapet teller nå over 100 ansatte.

–Når vi skriver mars 2021 er vi nå 103 ansatte, helt nøyaktig, sier daglig leder i Nett-Tjenester, Arild Johnsen.
–Det er jo en milepæl. Vi startet med seks ansatte og en lærling i 2010. Siden den gang har vi vokst jevnt og trutt, forteller Johnsen. At det selskapet skulle bli så stort var verken et mål eller en tanke man brukte tid på i 2010.

Fusjonerte og fikk større fart

–Jeg tror ikke noen den gang drømte om at vi kunne bli 100 ansatte. Men vi så etterhvert at markedet ville ha oss, og at vi ble en god leverandør til kundene våre.

–Så fusjonerte vi i 2013 med Borg Elkrafttjenester, som kom inn med sju ansatte og ikke minst en helt ny kompetanse på regionalnett. Da ble vi mye mer komplementære og kunne levere et helt annet sett med tjenester i markedet, forklarer Arild.

Kulturen får sterkt fokus

Selskapet har med andre hatt en sterk utvikling på flere områder. At man blir så mange, gjør også at man ikke kan være like tett på alle som leder, men det er det andre ting som kompenserer for i dagens situasjon. Fokuset på å bygge en sterk kultur, og rekruttering av gode medarbeidere, står sentralt.

–Som leder var jeg veldig tett på de ansatte i starten, da vi ikke var så mange. Det blir naturligvis litt mer avstand med så mange ansatte, og utfordringen er selvfølgelig å opprettholde kulturen og sammensveisa-gjeng-tanken når man blir flere. Den kulturen og det engasjementet, jobber vi med å opprettholde, understreker daglig leder.

Base i Fredrikstad

Nett-Tjenester har hovedkontor i Fredrikstad, samt montørbase på Ørmen, Rakkestad og i Trøgstad. Men uansett hvor man jobber, skal man kjenne på stoltheten av å jobbe i Nett-Tjenester.
–Det er viktig å få inn de rette personene. Menneskelige egenskaper som innstilling, moral og selvsagt det faglige er viktig. De må passe inn i miljøet vårt. Og det ser vi i medarbeiderundersøkelsene, at folk trives godt hos oss.
–Vi er bestandig på jakt etter gode medarbeidere, men de må ha kompetansen, legger han til.

Mange lærlinger – et samfunnsansvar

–Vi har et veldig godt arbeidsmiljø, gode betingelser på både lønn og pensjon og har mange unge ansatte i selskapet. Det kommer blant annet av at vi har mange lærlinger hos oss, og en god del tidligere lærlinger har fått jobb videre hos oss, forklarer Arild.
For i Nett-Tjenester er det til enhver tid mellom 10 og 15 lærlinger. Det må kunne sies å være et solid tall – men også noe selskapet bruker mye ressurser på.

–Vi må kunne skryte av oss selv når det gjelder å ta inn lærlinger. Det er et samfunnsansvar å få ungdom i jobb, men også en veldig fin måte å rekruttere nye medarbeidere på. Det er fantastisk flotte medarbeidere vi har fått inn på den måten, understreker Arild.
–Det krever en del oppfølging, og det ansvaret må vi ta. Men ser man på andre tall, har vi for eksempel lav turnover og få som slutter hos oss, om de ikke er pensjonister. Det tar vi som et godt tegn, avslutter han.

Bestille eller nedtak av byggestrøm?Les mer
+